Αμπαζούρ | Η Ιστορία μας

Η ιστορία μας ξεκινάει στα μέσα της δεκαετίας του 60 , όταν ο Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος ξεκινά ερασιτεχνικά την κατασκευή αμπαζούρ από πολύ απλά υλικά όπως σύρμα και νάιλον. Μετά από κάποια χρόνια, στην αρχή της δεκαετίας του 70 και έχοντας εξελίξει την παραγωγή με τα κατάλληλα εργαλεία και υλικά, προχωρά στην ίδρυση του πρώτου εργαστηρίου – καταστήματος αμπαζούρ για την πόλη της Καβάλας, το οποίο και έτυχε μεγάλης αποδοχής και αναγνώρισης από το ευρύτερο αγοραστικό κοινό, όχι μόνο της Καβάλας αλλά και των γύρω πόλεων.

Η επιχείρηση σταδιακά και σταθερά επεκτείνει την ενασχόλησή της και με άλλα προϊόντα όπως φωτιστικά παντός τύπου,μικροέπιπλα και είδη διακόσμησης. Να σημειώσουμε ότι τα φωτιστικά μας είχαν πάντα ξεχωριστό στυλ, διότι εξειδικευόμαστε στην συναρμολόγησή τους,προσαρμόζοντάς τα στις επιθυμίες των πελατών μας. Πολυέλαιοι με κρύσταλλα Swarovski δικής μας εισαγωγής, πορσελάνινα βάζα Ιαπωνικής προέλευσης που μετατρέπονται σε υπέροχες και μοναδικές επιτραπέζιες λάμπες σαλονιού,προσαρμογή αμπαζούρ σε λάμπες δικές μας ή του πελάτη κ.α.

Ακόμη και μετατροπή διακοσμητικών ή χρηστικών αντικειμένων σε λαμπατέρ, όπως π.χ. ένα μεταλλικό κηροπήγιο, ένα πορσελάνινο ή κρυστάλλινο ανθοδοχείο, ακόμη και ένα ακριβό μπουκάλι ουίσκι!

Τα αμπαζούρ μας είναι πάντα χειροποίητα, ακόμη και τα εισαγωγής, προερχόμενα από χώρες όπως η Ιταλία, η Γαλλία, ακόμη και η Ιαπωνία,η οποία τότε είχε μεγάλη επιρροή στη διακόσμηση των ελληνικών σπιτιών. Σε αυτήν την επιρροή οφείλει και το όνομά του το πρώτο μας κατάστημα : “Γιαπωνέζικο Σπίτι”.

Από τότε επήλθαν πολλές και ραγδαίες εξελίξεις και αλλαγές στον χώρο του αμπαζούρ και της διακόσμησης. Η βιομηχανοποίηση και η μαζική παραγωγή των πάντων άλλαξε ριζικά το τοπίο. Ήρθε το εύκολο, το απλό, το “φτηνό”!

Το σήμερα!

Σήμερα, μετά από σχεδόν 50 χρόνια αλλεπάλληλων ανακατατάξεων και έχοντας αντισταθμίσει τις τάσεις αλλά και τις σταθερές αξίες στον χώρο του φωτισμού και της διακόσμησης,ο Στέφανος Ξανθόπουλος γιος του Κωνσταντίνου, αξιοποιώντας την τέχνη του πατέρα του που από μικρός μάθαινε δίπλα του,δημιουργεί το Abajur, μια ιδέα γεννημένη από την παράδοση δεκαετιών,προσαρμοσμένη στη σημερινή τάση της μόδας αλλά και τεχνοτροπία! Μέλημα του Στέφανου Ξανθόπουλου δεν είναι ο ανταγωνισμός με το μαζικό και βιομηχανοποιημένο που κατακλύζει τα ράφια των πολυεθνικών, αλλά το χειροποίητο, το ποιοτικό, το μοναδικό! Μοναδικό, όπως η προσωπικότητα αυτού που θα το παραγγείλει.

Πληροφορίες

Η εκλεκτή μας συλλογή χειροποίητων αμπαζούρ Mystery Lampshade Collection διατίθεται σε 6 διαφορετικά μεγέθη και σε πολλούς συνδυασμούς χρωμάτων.Αυτά μπορούν επίσης να γίνουν σε άλλες επιλογές υφασμάτων μας. Για να σας σταλεί δείγμα χρώματος πριν την παραγγελία ή για να παραγγείλετε αυτό το μέγεθος σε διαφορετικό χρώμα, επικοινωνήστε μαζί μας.Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε προσαρμοσμένα μεγέθη, καθώς όλα τα αμπαζούρ είναι χειροποίητα. Στο Abajur θα βρείτε το τέλειο μέγεθος αμπαζούρ για τα επιτραπέζια φωτιστικά, τα φωτιστικά δαπέδου ή τα κρεμαστά οροφής σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν χρειάζεστε βοήθεια για την επιλογή του σωστού μεγέθους ή χρώματος αμπαζούρ, προσφέρουμε δωρεάν δείγματα υφασμάτων και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας συμβουλεύσουμε σχετικά με το μέγεθος εάν χρειάζεται.Παρόλο που δεχόμαστε επιστροφές(υπό προϋποθέσεις), είναι πολύ εύθραυστα στην αποστολή, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για ζημιές στο ταξίδι της επιστροφής τους.
Για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα αμπαζούρ μας , διαβάστε την καρτέλα Προδιαγραφές αμπαζούρ.